Friday, August 19, 2011

Με ρουκέτες απαντούν οι Παλαιστίνιοι στις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων στην πόλη Ασντόντ, νοτίως του Τελ Αβίβ.
Τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί αρκετές επιθέσεις με ρουκέτες, ως απάντηση στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ.

«Μια πρώτη ρουκέτα εξερράγη χωρίς να προκαλέσει ζημιές σε ακατοίκητη ζώνη στο Ασντόντ, αλλά μια δεύτερη τραυμάτισε σοβαρά έναν άνθρωπο και πιο ελαφρά έναν άλλο» δήλωσε Ισραηλινή αξιωματούχος.

Τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δώδεκα ρίψεις ρουκετών.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται έπειτα από μια σειρά ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες με τη σειρά τους πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα για την τριπλή επίθεση κοντά στο θέρετρο Εϊλάτ (νότιο Ισραήλ), η οποία στοίχισε τη ζωή σε οκτώ Ισραηλινούς.

Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον έξι Παλαιστινίων.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο ηγέτης των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, Καμάλ αλ-Ναϊράμπ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν άνθρωποι που ευθύνονται για την τριπλή επίθεση στην πόλη Εϊλάτ (στα σύνορα με την Αίγυπτο και την Ιορδανία), η οποία έδωσε την αφορμή για την αναζωπύρωση της έντασης.

Στόχος της πρώτης επίθεσης ήταν ένα λεωφορείο της κρατικής εταιρείας Egged στο οποίο επιτέθηκαν άνδρες με αυτόματα όπλα. Στο λεωφορείο επέβαιναν κυρίως στρατιωτικοί και από την επίθεση τραυματίστηκαν εννέα άνθρωποι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Μισή ώρα αργότερα ένα στρατιωτικό όχημα, το οποίο είχε έρθει για να βοηθήσει τους τραυματίες της πρώτης επίθεσης, έγινε στόχος επίθεσης με τηλεχειριζόμενη βόμβα.

Η τρίτη επίθεση, που ήταν και η πιο φονική καθώς έχασαν τη ζωή τους συνολικά οκτώ Ισραηλινοί, σημειώθηκε στις 13:00 (τοπική ώρα) όταν ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο χτυπήθηκε από αντιαρματική ρουκέτα κοντά στην Μπέερ Ορά, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της Εϊλάτ, αυτή τη φορά κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Το Ισραήλ διά του υπουργού Άμυνας επέρριψε τις ευθύνες για τις επιθέσεις στη Χαμάς: «Οι επιθέσεις προήλθαν από τη Γάζα» υπογράμμισε και απείλησε να «απαντήσει με όλη την δύναμη και την αποφασιστικότητα» που χρειάζονται.

Από την πλευρά της η Χαμάς διέψευσε κάθε σχέση με την επίθεση αλλά την χαιρέτησε καθώς, όπως είπε εκπρόσωπος της, είχε στόχο Ισραηλινούς στρατιώτες.

0 comments:

Post a Comment